Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kongresszusok, rendezvények

Hazai továbbképzések, rendezvények

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A gasztrointestinális vérzések diagnosztikája és terápiája

  Tisztelt Kollégák!

  A gasztrointestinális vérzések diagnosztikája és terápiája el nem évülő kihívás, interdisciplináris megközelítésű témakör.

  Augusztus 31-én tartandó OFTEX jegyzésű továbbképzésünkön gyakorlati bemutatóval,  „hands on" preparátum tréninggel, meghívott előadókkal szeretnénk feleleveníteni az ismereteket, és új terápiás lehetőségeket bemutatni.

  A témakör gasztroenterológus, belgyógyász, oxiologus, sebész, intenziv-anethesiológus kollégák érdeklődési körébe tartozhat.

  A részvétel ingyenes, de jelentkezéshez, regisztrációhoz kötött: hamvas.jozsef@peterfykh.hu

  Figyelem! Helyszínváltozás: Manninger Jenő Baleseti Központ , Nagytanterem Budapest, Fiumei út 17.

  A meghívó megtekinthető ide kattintva

  A tanfolyam Oftex adatlapja

   

   

  Időpont: 2022.08.31.
  Helyszín: 1081 Budapest, Fiumei út 17., Manninger Jenő Baleseti Központ , Nagytanterem
  A rendezvény Web oldala: https://oftex.hu/project_o/actual_prg/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=80524&tableid=0&retcode=tanflist

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Gasztrointesztinális vérzések diagnosztikus lépések és terápiás lehetőségek

  Tisztelt Kollégák!

  A gasztrointestinális vérzések diagnosztikája és terápiája el nem évülő kihívás,  interdisciplináris megközelítésű témakör. Augusztus 31-én tartandó OFTEX jegyzésű továbbképzésünkön gyakorlati bemutatóval,  „hands on" preparátum tréninggel, meghívott előadókkal szeretnénk feleleveníteni az ismereteket, és új terápiás lehetőségeket bemutatni. A témakör gasztroenterologus, belgyógyász, oxiologus, sebész, intenziv-anethesiológus kollégák érdeklődési körébe tartozhat.

  Részletes program és jelentkezési adatok

  Kellemes nyári kikapcsolódást, erőgyűjtést kívánok!

  Üdvözlettel:

  Hamvas József PhD,  MSc,
  Péterfy kórház, Gasztroenterologia Osztályvezető Főorvos

  Időpont: 2022.08.31.
  Helyszín: 1076 Budapest, Péterfy Sándor utca 8-20., Péterfy Kórház IV. emelet Nagytanácsterem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Balassa János Emlékelőadás (2022.09.01.)

  Tisztelettel meghívjuk a Balassa János Emlékelőadásra, amelyet 2022. szeptermber 1-jén, csütörtökön,
  17.00 órakor tartunk a Magyar Tudományos Akadémia Székházának Dísztermében (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

  Szeretettel várjuk az előadásra és az azt követő fogadásra.

  Kérjük, hogy a fogadáson történő részvételi szándékát a gszakacs@convention.hu-ra 2022. augusztus 22-ig szíveskedjenek írásban jelezni!

  Felkért előadó:  Dr. István Gábor

  Az előadás címe: Kolorektális sebészet: 40 év szubjektív története

  A meghívó megtekinthető ide kattintva

   

   

  Időpont: 2022.09.01.
  Helyszín: 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9., Magyar Tudományos Akadémia Székházának Díszterme

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Sebész Társaság vezetőségválasztó közgyűlése

  Tisztelt MST-tag Kollégák!

  A vezetőség 2022. szeptember 1. (csütörtök) 13 óra 30 percre tűzte ki a Társaság közgyűlését, amelyre meghívjuk, részvételére feltétlenül számítunk.

  A közgyűlés után, 17 órakor lesz a 2020. évi Balassa János emlékelőadás: István Gábor: Kolorektális sebészet: 40 év szubjektív története

  Helyszín:       Magyar Tudományos Akadémia Székházának Díszterme (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

  Regisztrálás 13 órától

  Javasolt napirend:

    1. Elnökség beszámolója.
    2. Előző évről szóló számviteli beszámoló, javaslat az éves költségvetésre.
    3. Ellenőrző bizottság és fegyelmi bizottság beszámolója.
    4. Vita a beszámolókról és a költségvetésről, szavazás elfogadásukról.
    5. Vezetőség, felügyelő- és fegyelmi bizottság megválasztása.

     A jelöltlista az MST 2022.09.01-jén tartandó vezetőségválasztó közgyűlésére megtekinthető ide kattintva

    6. Egyebek.

  A közgyűlés határozatképességéhez a tagok 50%-a +1 fő jelenléte szükséges.

  Amennyiben a fenti időpontban a közgyűlés nem lenne határozatképes, akkor a szabályok szerint azonos napirenddel újra össze kell hívni. Ennek értelmében a - szükség esetén - megismételt közgyűlést 2022. szeptember 1-én 14 órára hívjuk össze a fenti helyszínre. Ez esetben a határozatképesség a megjelentek létszámától független.

  Aktív részvételére számítva, üdvözlettel

  István Gábor elnök - Szijártó Attila főtitkár

  Időpont: 2022.09.01.
  Helyszín: 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9., Magyar Tudományos Akadémia Székházának Díszterme

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Sebész Társaság Kísérletes Sebészeti Szekció XXIX. Kongresszusa

  Tisztelt Kollégák!

  A Magyar Sebész Társaság Vezetősége 2021. augusztusában azt a döntést hozta, hogy a 2022. évben a Szekciók tarthatnak kongresszusokat. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Magyar Sebész Társaság Kísérletes Sebészeti Szekció soron következő, XXIX. Kongresszusának újra Debrecen adhat otthont 2022. szeptember 8-10. között, a Kölcsey Központban. Reményeink szerint hagyományos formátumú kongresszust, emlékezetes eseményt tudunk tartani.

  Alapvető fontosságúnak tartjuk a klinikum, a kutatás és az oktatás szakmai egységét. A sebészet és a kísérletes sebészet együttműködése, párbeszéde, az oktatás és a tréning az elmúlt évtizedek hagyományain alapulva különleges szimbiózist, összetartozást jelent. Ennek jegyében állítjuk össze a tudományos programot is. A fő témák között szerepel a kísérletes sebészeti intézetek/tanszékek hét évtizedes története, küldetése, Nagyjaink emlékének felidézésével. Megjelennek a hagyományos kutató sebészeti témák, több sebészeti szakterület, kapcsolódó kísérletes modellek, az oktatási elvek, módszerek és technológiai újdonságok egyaránt.

  A Kongresszuson kerül átadásra a Szekció Díja, a Petri Gábor Emlékérem, valamint a legjobb fiatal sebész kutató előadó számára a Professzor Dr. Furka István Sebész Kutatói Emlékdíj.

  A rendezvényünkhöz csatlakozik a Magyar Egészségügyi Szimulációs Társaság is, hiszen a szimulációs oktatás utóbbi néhány évben bekövetkezett nagyléptékű fejlődése -talán nem túl merész állítás- sem valósulhatott volna meg a kísérletes sebészeti intézetek, tanszékek nélkül, amelyek sok évtizede manuális készségfejlesztéssel is segítik az operatív medicinát, a szakmát szolgáló kutatómunka mellett. Ez a párbeszéd, ez a szimbiózis is fontos a közös úton minden generáció képviselőivel.

  Mindig szükség van a mesterek, mentorok, tapasztalt kollégák útmutatására, és mindig szükség van a fiatal generáció elhivatott, lelkes, ambiciózus munkájára, megújító ötleteikkel gazdagított együttműködésükre. Bízunk benne, hogy a Kongresszus hatékony alkalmat nyújt mindehhez.

  Fő témakörök:

  • Kísérletes sebészeti intézetek/tanszékek története, Nagyjaink
  • Oktatás, tréning: elvek, módszerek, technológiai újdonságok
  • Iszkémia-reperfúzió, sokk, szepszis
  • Érsebészeti, mikrosebészeti kísérletes modellek
  • A gasztrointesztinális traktus sebészete: kutatás és klinikum
  • Parenchymás szervek sebészete: kutatás és klinikum
  • Plasztikai és rekonstrukciós sebészet: kutatás és klinikum
  • Új technológiák, anyagok és eszközök a sebészetbe
  • Kísérletes sebészet az állatorvostudományban
  • Varia

  Kedvezményes jelentkezés határideje: 2022.08.01. 

  További részletes információk, online regisztráció a rendezvény weboldalán:
  https://convention.hu/Rendezveny/Reszletek/MSTKS22

  Tisztelettel, szeretettel várjuk Önöket Debrecenben!

   

    Prof. Dr. Németh Norbert
  a kongresszus elnöke

  Rendezvény kezdete: 2022.09.08.
  Rendezvény vége: 2022.09.10.
  Helyszín: 4023 Debrecen, Hunyadi utca 1-3., Kölcsey Központ
  A rendezvény Web oldala: https://convention.hu/Rendezveny/Reszletek/MSTKS22

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)International Surgical Week ISW 15-18 August 2022

  The World's Congress of Surgery
  http://isw2022.org

  Dear members,

  With pleasure, I can inform you that the International Surgical Week ISW 2022, our 49th World Congress will take place face-to-face next year. We will get together from 15 to 18 August in Vienna, Austria. I hope you will make your August plans to include a trip to central Europe.

  I want to let you know that we have decided to move the congress location with the support of the College of Surgeons of Malaysia CSAMM. In August 2024, the 50th World Congress of the International Society of Surgery ISS/SIC will be in Kuala Lumpur in association with the College of Surgeons of Malaysia CSAMM.

  John G. Hunter
  ISS/SIC President

  Save the date: 15-18 Aug'22!

  In 2021, when we transformed International Surgical Week ISW 2021 to become Virtual Surgical Week VSW 2022, we were hoping for recovery from the pandemic, across the globe, and we still believe that we will soon see a sustainable upswing. At the same time, however, we have had to recognize that this recovery will not happen in time to create a strong and – most importantly – successful congress in Malaysia in August 2022.

  In Europe, larger face-to-face meetings started to resume in the second half of 2021 and more are planned for 2022. Although Austria currently has a surge in Covid cases, and a short-term lock down, we are optimistic that with increasing mandatory vaccination in Austria, and perhaps elsewhere, and ongoing vaccinations, boosters and the coming of summer, this is not expected to pose problems by next year.

  In parallel, the organizer, International Society of Surgery ISS/SIC is in close contact with the College of Surgeons of Malaysia CSAMM to plan the International Surgical Week ISW 2024 in Kuala Lumpur, Malaysia.

  Visit website
  Submit abstract


  As an international community, we look to the future with positivity, anticipation, and motivation. Our mission remains the same: to bring the latest scientific advances – wherever discovered – onto the world stage, presented by the most distinguished surgeons in the world and by the brightest young minds from around the globe.

  We continue to work hard towards our common goals and cannot wait to see many of you in person at the International Surgical Week ISW 2022 in Vienna, Austria.

  We observe the COVID situation and keep you updated.

  Rendezvény kezdete: 2022.09.15.
  Rendezvény vége: 2022.09.18.
  Helyszín: Austria, Vienna,
  A rendezvény Web oldala: http://isw2022.org

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)IASGO 2022 World Congress

  Dear Colleagues, Dear Friends,

  On behalf of the Organizing Committee, it is our great honor and pleasure to invite you to the 33rd congress of International Association of Surgeons, Gastroenterologists and Oncologists, which will be held as an in-person meeting in Istanbul, Turkey from the 28th of September to the 1st of October 2022. IASGO 33 will cover all areas of Hepato-Pancreato-Biliary Surgery, Gastrointestinal Surgery, and Oncology from a multidisciplinary perspective. Furthermore, this meeting will provide an opportunity for all participants to meet a large group of eminent experts to discuss emerging issues and exchange the latest information in their fields.

  Let’s come together to fulfill the unique goals of IASGO to improve the standard of Medical Care by promoting Innovation and Multidisciplinary Approaches for the Treatment of GI Diseases and share the latest medical knowledge and expertise.
  In addition to the exciting scientific program, the host city of Istanbul, a beautiful historical and attractive city, is sure to offer all participants a charming experience.

  You are cordially invited to IASGO 2022 World Congress.  

  Let’s meet where the continents meet!

  More details, online registation on the Congress website

  Rendezvény kezdete: 2022.09.28.
  Rendezvény vége: 2022.10.01.
  Helyszín: Turkey, Istanbul,
  A rendezvény Web oldala: https://www.iasgoturkey.com/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Sebész Társaság Sebészeti Onkológiai Szekciójának Kongresszusa

  Kedves Kolléganők és Kollégák!

  Ezúton szeretnék mindenkit meghívni a Magyar Sebész Társaság Sebészeti Onkológiai Szekciójának harmadik országos rendezvényére, amely Szegeden, 2022. október 14-15-én kerül megrendezésre.

  A Szekció a 2017-es első sikeres kongresszusát követően 2018-ban házigazdája lehetett az Európai Sebészeti Onkológiai Társaság (ESSO) Budapesten tartott 38. kongresszusának (2018. október 10-12.). Utoljára sajnos több mint három éve, 2019-ben találkoztunk Szegeden. Annak ellenére, hogy az elmúlt évek a pandémia elleni küzdelem jegyében teltek, biztos vagyok benne, hogy a következő szegedi rendezvényünk is nagy érdeklődést fog kiváltani. Kongresszusunk lehetőséget ad, hogy áttekintsük eddigi eredményeinket és megismerjük a legújabb kezelési elveket a szolid daganatokkal kapcsolatosan.

  A fiatal sebészek aktív részvételét szeretnénk elősegíteni azzal, hogy a rendezvény 35 év alatti legjobb előadóinak a szegedi Sebészeti Klinika és a Magyar Sebész Társaság díjat ajánl föl.

  Reméljük, hogy városunk továbbra is kellemes környezetet fog biztosítani a találkozóhoz. A Szegedi Tudományegyetem Sebészeti Klinikája és a Magyar Sebész Társaság Sebészeti Onkológiai Szekciója nevében invitálok minden Kolléganőt és Kollégát az aktív részvételre.

  Tisztelettel

  Prof. Dr. Lázár György
  a kongresszus elnöke

  Helyszín: Hunguest Hotel Forrás**** (6726 Szeged, Szent-Györgyi A. u. 16-24.)

  Időpont: 2022. október 14-15.

  A Kongresszus tervezett témái:

  • Emlődaganatok sebészete
  • Nyelőcső- és gyomordaganatok sebészete
  • Máj- és hasnyálmirigy-daganatok sebészete
  • A colorectalis rák sebészete
  • Endocrin tumorok sebészete
  • A mellkas, mediastinum onkológiai sebészete
  • Új terápiás modalitások

  Kedvezményes regisztráció: 2022. június 30-ig
  Absztraktbejelentés határideje 2022. július 15-ig meghosszabbítva!

  További részletek és online jelentkezés ide kattintva

  Rendezvény kezdete: 2022.10.14.
  Rendezvény vége: 2022.10.15.
  Helyszín: 6726 Szeged, Szent-Györgyi A. u. 16-24., Hunguest Hotel Forrás
  A rendezvény Web oldala: https://www.congress-service.hu/rendezveny/onkoseb22

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Sebkezelő Társaság XXIV. Kongresszusa

  Rendezvény kezdete: 2022.10.20.
  Rendezvény vége: 2022.10.21.
  Szakterület(ek): Bőrgyógyászat, Diabetológia, Érsebészet, Plasztikai sebészet, Rehabilitáció, Sebészet
  Tudományos információ: Dr. Sugár István
  Munkahely neve: Magyar Sebkezelő Társaság
  E-mail: sugaristvan@hotmail.com
  Szervező: Várhegyi László
  Munkahely neve: Etalon '95 Kft.
  Címe: 1311 Budapest, Pf. 8
  E-mail: mskt@etalon95.hu
  Helyszín: 1068 Budapest, Benczúr u. 35., Hotel Benczúr
  A rendezvény Web oldala: http://www.etalon95.hu/mskt/kongresszus/index.html

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)'Modern oncological surgery' - Dr. Oliver Strobel előadása

  A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Sebészeti Klinikája és a Pécsi Akadémiai Bizottság Orvosi Tudományok Szakbizottsága 2022. november 4-én 10:00-tól a PAB Székházban (Pécs, Jurisics Miklós utca 44.) szimpóziumot rendez, melyen Markus Büchler professzor neves tanítványa Professor Dr. Oliver Strobel a Bécsi Egyetem Sebészeti Klinikájának vezetője „Modern oncological surgery”, címmel tart előadást.

  További előadások:

  Professzor Dr. Szijártó Attila
  a Semmelweis Egyetem Klinikai Központ Sebészeti, Transzplantációs  és Gasztroenterológiai Klinika igazgatója
  „New perspectives in the oncologic surgery of the hepato-pancreato-biliary tract.”

  Dr. Tóth Dezső egyetemi docens
  a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sebészeti Klinikájának igazgatója
  „Individualized, stage-adapted surgery in gastric cancer”,

  Dr. Szántó Zalán egyetemi docens
  Pécsi Egyetem Klinikai Központ Sebészeti Klinika Mellkassebészeti Osztály vezetője
  „The modern era of thoracic surgery„

  Az előadásra és az azt követő állófogadásra minden érdeklődőt szeretettel várunk.

  Részvételi szándékát kérjük jelezze a következő e-mail címre: kelemende@gmail.com

  Időpont: 2022.11.04.
  Helyszín: Pécs, Jurisics Miklós utca 44., PAB székház

Korábbi kongresszusok, rendezvények megjelenítése