Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Friss szakmai hírek

Sebészet kötelező szinten tartó tanfolyam (2023.02.20.)

2023.01.23.

Tisztelt Kolléganő/Kolléga Úr!

A Semmelweis Egyetem négy napos, jelenléti Sebészet kötelező szinten tartó tanfolyamot szervez 2023.02.20-i kezdettel, akkreditációs kódszáma: SE-TK/2023.I/00332

A tanfolyam tervezett programját az Oftex ...

Esedékes a 2023. évi tagdíjak befizetése, határideje: 2023. január 31.

2022.12.30.

Tisztelt Tagtársunk!

Esedékes a 2023. évi tagdíjak befizetése, határideje: 2023. január 31.

A tagdíj magában foglalja a Magyar Sebészet előfizetési díját, ennek postázását ...

Magyar Sebész Társaság év végi körlevele - 2022. december

2022.12.29.

Tisztelt Kollegák, Kedves Barátaink!

Engedjétek meg, hogy a Magyar Sebész Társaság következő, 2023. október 5-8. között megrendezendő Kongresszusára szóló meghívót egy kortárs sebész, ...

Kongresszusok,
rendezvények

 • Sebészet kötelező szinten tartó tanfolyam (2023.02.20.)

  2023.02.20.

  Tisztelt Kolléganő/Kolléga Úr!

  A Semmelweis Egyetem négy napos, jelenléti Sebészet kötelező szinten tartó tanfolyamot szervez 2023.02.20-i kezdettel, akkreditációs kódszáma: SE-TK/2023.I/00332

  A tanfolyam tervezett programját az Oftex portálon a következő webcímen olvashatják: 
  https://oftex.hu/project_o/actual_prg/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=83393

  A tanfolyamon való térítésmentes részvételt minden arra jogosult jelentkező számára biztosítani tudjuk, az ehhez szükséges állami támogatást az Egyetem ebben az évben is megkapta. Javasoljuk, hogy használja ki a térítésmentes részvételi lehetőséget és jelentkezzen be tanfolyamunkra.

  A tanfolyam helyszíne: SE Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika, 1082 Budapest, Üllői út 78.

  Figyelmükbe ajánljuk:

  A Szak- és Továbbképzési Központ az elmúlt évek tapasztalatai alapján változtatott a tanfolyami részvétel regisztrációs gyakorlatán, valamint az online vizsgázás módján is. Ezentúl a tanfolyamon résztvevőknek naponta csak a tanfolyamra érkezéskor kell regisztrálniuk és már a tanfolyam helyszínén és ideje alatt megpróbálhatják saját mobil eszközeikről megoldani az előadások anyagából összeállított tesztkérdéseket. Az otthonról történő vizsgázás lehetősége változatlanul megmaradt a tanfolyam zárását követően még egy héten keresztül.

  Az online jelentkezési határidő az Oftex portálon: 2023.02.06-a éjfél, ezt követően a tanfolyam kezdetekor a helyszínen, a regisztrációs asztalnál lehet még jelentkezni a tanfolyamra.

  Üdvözlettel:

  SE Szak- és Továbbképzési Központ

   

 • Magyar Sebész Társaság Kongresszusa (Siófok, 2023. október 5-8.)

  2023.10.05.

  Tisztelt Kollegák, Kedves Barátaink!

  Engedjétek meg, hogy a Magyar Sebész Társaság következő, 2023. október 5-8. között megrendezendő Kongresszusára szóló meghívót egy kortárs sebész, Arnold van de Laar idézetével kezdjük:

  „Amikor a sebész odaáll a műtőasztalhoz, és kezébe veszi a szikét, attól kezdve teljesen magára marad, és csakis az ő személyes felelőssége minden, amit attól a pillanattól kezdve tesz, és ami a beteggel történik. Biztosnak kell lennie a dolgában, és nem segít a lelkiismeretén, ha csak a statisztikai valószínűségekre hagyatkozik”

  Joggal merülhet fel két kérdés: Miért egy kortárs, miért nem valaki a sebészet klasszikusai közül? És miért egy olyan idézet, ami a sebész személyes odaadásáról és személyes felelősségéről szól, ahelyett, hogy a modern technikákat, sikereket állítaná előtérbe?

  Azért kortárs, mert olyan időket élünk, amikor értékek, szilárdnak hitt erkölcsi normák, mi több, világrendek biztosnak hitt alapjai rogyadoznak. Ilyen időkben jó látni, hogy a kortárs gondolkodásban is jelen vannak a klasszikusaink által megalapozott értékek.

  És azért a sebész legbensőbb értékeire vonatkozó idézet, mert ezeket sem háború, sem pandémia, sem fenyegető gazdasági válság vagy a közerkölcs fura vadhajtásai nem tudja eltörölni.

  A sebész elkötelezettsége, tudásvágya, helytállása és lelki ereje nem inflálódik, nem emigrál, nem süllyed recesszióba és nem hódol be a kedvezőtlen külső körülményeknek.

  Ezért kell újra és újra találkoznunk tudományos rendezvényeinken, hogy erősítsük összetartozásunkat, kollektív tudásunkat és egyéni elköteleződéseinket. Hogy a klasszikus értékekre támaszkodva megszilárdítsuk a jelenben is érvényes és célravezető szakmai működési kereteinket.

  Mindenkit szeretettel várunk Siófokra 2023 októberében!

  Szijártó Attila főtitkár - István Gábor

   

   

Pályázatok

Sebész állások

Tagsági információk

Tagsági
információk

Tagdíj fizetés

Online
tagdíj fizetés

Protokollok

Protokollok

Magyar Sebészet

Magyar Sebészet
folyóirat

BNO kódok

BNO kódok

Linkek

Linkek

Hirdetés

Berlin-Chemie