Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Friss szakmai hírek

Pécs Liver Symposium (2023.04.28.)

2023.03.21.

A Pécs Liver Symposium-ot hagyományteremtő céllal kívánjuk életre hívni városunkban. A rendezvény kiváló lehetőséget biztosít a máj- és epeúti sebészek tapasztalatcseréjére, eredményeinek ismertetésére. A hazai szakemberek ...

Ismételt felhívás jelölésre az MST tiszteletbeli tagja cím illetve a Magyar Sebészetért Emlékérem adományozására

2023.02.07.

Tisztelt Kollégák!

2023 októberben esedékes kongresszusunkon ismét mód nyílik az MST tiszteletbeli tagja illetve a Magyar Sebészetért Emlékérem adományozására.

Alapszabályunk szerint az MST tiszteletbeli tagja az lehet, aki sebészeti területen ...

Felhívás javaslattételre a Balassa János Emlékérem díjazottjára

2023.02.06.

„Az MST legmagasabb kitüntetése a Balassa János Emlékérem.

Az érmet évente a Társaság egy tagja kaphatja meg, aki kiemelkedő sebészi pályafutása során sokat tett a magyar sebészetért, tudományos minősítéssel rendelkezik.

A ...

Kongresszusok,
rendezvények

 • Pécs Liver Symposium

  2023.04.28.

  A Pécs Liver Symposium-ot hagyományteremtő céllal kívánjuk életre hívni városunkban. A rendezvény kiváló lehetőséget biztosít a máj- és epeúti sebészek tapasztalatcseréjére, eredményeinek ismertetésére. A hazai szakemberek mellett terveink között szerepel, hogy külföldi előadókkal, elismert szaktekintélyek előadásaival is színesítjük rendezvényünket. 

  A hepatobiliáris sebészeken kívül szeretettel ajánljuk szimpóziumunkat a sebészet egyéb területein tevékenykedő orvosok, szakdolgozók részére is, felfrissítve ezzel tudásukat a májsebészet témájában. Orvostanhallgatók számára a tantermi előadásokon kívül plusz információk nyerhetők, tudásuk így elmélyíthető. Bízunk abban, hogy az előadásokat valamennyi résztvevő tanulságosnak ítéli majd és az ismereteket a mindennapi gyakorlatban hasznosítani tudja.

  A szimpózium egyben az International Hepato-Pancreato-Biliary Association Magyar Chapterének tudományos rendezvénye is. A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban a regisztráció kitöltése nagyban megkönnyíti a szervezést!
  Regisztráció 2024.04.24-ig!

  A rendezvény helyszíne:
  PTE Általános Orvostudományi Kar
  Új elméleti tömb
  7624 Pécs, Szigeti út 12.

  További részletek és online jelentkezés a rendezvény weboldalán: https://www.pls2023.hu/

  Szeretettel várjuk Pécsett!

  A szervező bizottság: Dr. Kalmár Nagy Károly, Dr. Papp András, Dr. Varga Ádám

 • Magyar Sebész Társaság Kongresszusa (Siófok, 2023. október 5-8.)

  2023.10.05.

  Tisztelt Kollegák, Kedves Barátaink!

  Engedjétek meg, hogy a Magyar Sebész Társaság következő, 2023. október 5-8. között megrendezendő Kongresszusára szóló meghívót egy kortárs sebész, Arnold van de Laar idézetével kezdjük:

  „Amikor a sebész odaáll a műtőasztalhoz, és kezébe veszi a szikét, attól kezdve teljesen magára marad, és csakis az ő személyes felelőssége minden, amit attól a pillanattól kezdve tesz, és ami a beteggel történik. Biztosnak kell lennie a dolgában, és nem segít a lelkiismeretén, ha csak a statisztikai valószínűségekre hagyatkozik”

  Joggal merülhet fel két kérdés: Miért egy kortárs, miért nem valaki a sebészet klasszikusai közül? És miért egy olyan idézet, ami a sebész személyes odaadásáról és személyes felelősségéről szól, ahelyett, hogy a modern technikákat, sikereket állítaná előtérbe?

  Azért kortárs, mert olyan időket élünk, amikor értékek, szilárdnak hitt erkölcsi normák, mi több, világrendek biztosnak hitt alapjai rogyadoznak. Ilyen időkben jó látni, hogy a kortárs gondolkodásban is jelen vannak a klasszikusaink által megalapozott értékek.

  És azért a sebész legbensőbb értékeire vonatkozó idézet, mert ezeket sem háború, sem pandémia, sem fenyegető gazdasági válság vagy a közerkölcs fura vadhajtásai nem tudja eltörölni.

  A sebész elkötelezettsége, tudásvágya, helytállása és lelki ereje nem inflálódik, nem emigrál, nem süllyed recesszióba és nem hódol be a kedvezőtlen külső körülményeknek.

  Ezért kell újra és újra találkoznunk tudományos rendezvényeinken, hogy erősítsük összetartozásunkat, kollektív tudásunkat és egyéni elköteleződéseinket. Hogy a klasszikus értékekre támaszkodva megszilárdítsuk a jelenben is érvényes és célravezető szakmai működési kereteinket.

  Mindenkit szeretettel várunk Siófokra 2023 októberében!

  Szijártó Attila főtitkár - István Gábor

   

   

 • A Magyar Sebkezelő Társaság XXV. (Jubileumi) Kongresszusa

  2023.10.26.

  Fő témákat nem adunk meg. A korábbiakhoz hasonlóan workshopokat szervezünk, amelyek során a negatív nyomásterápia (NPWT), az oxigén-terápia előnyeinek felvillantása mellett a gyakorlati bemutatón foglalkozunk az új-intelligens kötszerek- és a kompressziós kezelés nyújtotta szerteágazó lehetőségekkel.

Pályázatok

Sebész állások

Tagsági információk

Tagsági
információk

Tagdíj fizetés

Online
tagdíj fizetés

Protokollok

Protokollok

Magyar Sebészet

Magyar Sebészet
folyóirat

BNO kódok

BNO kódok

Linkek

Linkek

Hirdetés

Berlin-Chemie