Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Figyelem!

A megtekinteni kívánt tartalom archív.

VI. Hazai NPWT Tudományos Szakmai Nap (Budapest, 2024.06.04.)

A hír kategóriája: Általános

A cikk kelte: 2024.02.21.

MST

A Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika és a Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület közös szervezésében

Időpont: 2024. június 4. 9:00-17:00
Helyszín: Semmelweis Egyetem - Elméleti Orvostudományi Központ (1094 Budapest Tűzoltó u. 37-43.)

 


A Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület immár 6. alkalommal rendezi meg Szakmai Napját, hagyományosnak tekinthető módon a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájával közösen.

 Amikor az Egyesület 2016-ban – némi optimizmussal – Szakmai Nap szervezésébe fogott, célja csupán a hazánkban akkor alig ismert, és csak elvétve alkalmazott korszerű sebkezelési eljárás megismertetése volt. Ez idő tájt még a szervezők sem gondoltak arra, hogy évente – később kétévente - ismétlődő szakmai találkozók sorozatát indítják útjára: 2024-ben már a VI. Szakmai Napot szervezzük! Az eddigi években megjelent több, mint ezer résztvevő, valamint több száz (csak 2022-ben közel 60!) prezentáció ugyanis azt jelzi, hogy hagyomány született. Bízunk a kollégák nem szűnő aktivitásában, az idei rendezvény sikerében is!

A hagyomány ápolása tehát állandó célja a szervezőknek, a szakmai program fókuszában azonban igyekszünk minden évben, így 2024-ben is új szempontokat állítani. Kiemelt figyelmet szánunk a súlyos, progrediáló szövetpusztulással kísért bőr-/lágyrészfolyamatokra, így pld. Fournier gangrénás, valamint a hydradentisi suppurativa (HAS) miatt negatívnyomás-terápiában részesült betegekről születő beszámolókra. Az esetek nagy száma, valamint a végtagmentéssel foglalkozó társegyesületekkel való további együttműködés érdekében idén is főtémaként tekintünk a krónikus sebek (diabeteses láb (DFU- diabetic foot ulcer, valamint a decubitus) problémakörére. Új témakörként az NPWT prevenciós alkalmazása is belekerült a programba. Végül a gasztroenterológia szövődményes eseteinek ellátásában szerzett, egyre nagyobb számú, kedvező tapasztalat ismeretében fokozott érdeklődéssel várjuk az endoszkópos technikával pozícionált (endoluminalis/endocavitális) vákuumkezelésről szóló beszámolókat.

Örömteli módon korábbi rendezvényeink is „sokszakmásak” voltak: sebésztől a gyermekgyógyászig, szemésztől a kárhely-felszámoló honvédorvosig, bőrgyógyásztól az orvos-közgazdászig számtalan szakemberrel találkozhattunk, és sokat tanulhattunk egymástól.

Az eddigi öt emlékezetes rendezvényünkhöz hasonlóan sikeresnek remélt, újabb Szakmai nap alkalmából idén is aktív részvételre buzdítva és őszinte érdeklődéssel invitáljuk a rendezvényre valamennyi, korszerű sebellátási gyakorlattal rendelkező Kollégánkat, valamint az ez iránt érdeklődőket!

Program

Absztraknyomtatvány letöltése

Regisztráció

A rendezvény weboldala

A rendezvény Szakmai bizottsága nevében

Dr. Harsányi László
egyetemi tanár