Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Kiemelt események

Kongresszusok, rendezvények

Hazai továbbképzések, rendezvények

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Diabéteszes/neuropátiás lábszövődmények kezelése és megelőzése továbbképző ülés

  Helyszín: Saliris Resort Spa&Conference**** - Cabernet terem 3394 Egerszalók, Forrás utca 6.

  Kedvezményes jelentkezési határidő: 2020. február 29-ig.

  Tisztelt Kollégák!

  A Menthető Végtagokért Alapítvány és a Debreceni Egyetem Traumatológiai Tanszéke támogatásával, ismét megrendezésre kerül 2020. április 1-2-3-án, „Diabéteszes/neuropátiás lábszövődmények kezelése és megelőzése” tudományos és továbbképző ülése. A tudományos ülés szakmai hátterét és szervezését a Menthető Végtagokért Alapítvány biztosítja Dr. Mecseky László és Dr. Rozsos István irányításával. A New Instant kongresszusi iroda végzi a technikai lebonyolítást.

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt Egerszalókon.

  Dr. Mecseky László sebész, traumatológus - Dr. Rozsos István PhD MBA sebész, érsebész

  Meghívó
  Programtervezet
  Jelentkezési lap orvosoknak
  Jelentkezési lap szakdolgozóknak

   

  Rendezvény kezdete: 2020.04.01.
  Rendezvény vége: 2020.04.03.
  Helyszín: 3394 Egerszalók, Forrás utca 6., Saliris Resort Spa&Conference**** - Cabernet terem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Onkológusok Társasága Gyógyszerterápiás Szekciójának Konferenciája

  Helyszín: Four Points by Sheraton**** Kecskemét Hotel & Konferenciaközpont

  A konferencia időpontja:
  2020. április 16. (csütörtök) 14 órától
  2020. április 17. (péntek) 14 óráig

  A 2019-es év a MAGYOT történetében mérföldkőnek számít, a továbbiakban a Magyar Onkológus Társaság szekciójaként folytatja működését.

  A Gyógyszerterápiás szekció első tudományos ülésére 2020. április 16-17. között kerül sor Kecskeméten, az IV. Emlőrák Konszenzus Konferenciát megelőzően.

  A komplex onkológiai ellátás legdinamikusabban fejlődő területe a gyógyszerterápia.

  A programot úgy állítottuk össze, hogy a napi gyakorlatban hasznosítható ismereteket közvetítsen. A konferencián felkért előadóink számolnak be a szolid tumorok gyógyszeres terápiájában 2019-ben bekövetkezett legfontosabb változásokról. Közkívánatra folytatjuk a versengő terápiák sorozatot. A fiatalabb korosztály ismerteti a korábban elnyert kutatási ösztöndíjak eredményeit. Visszatérünk a régi hagyományokhoz, amikor az innovatív gyógyszerterápiák hatástanával is foglalkozunk.

  Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Kecskeméten!

  Regisztrálni a rendezvényre a http://www.oncology.hu honlapon keresztül on-line lehetséges.

  Rendezvény kezdete: 2020.04.16.
  Rendezvény vége: 2020.04.17.
  Helyszín: Kecskemét, Four Points by Sheraton**** Kecskemét Hotel & Konferenciaközpont
  A rendezvény Web oldala: http://www.oncology.hu

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)IV. Emlőrák Konszenzus Konferencia

  Tisztelt Kollégák!

  A 2016-ban megtartott III. Emlőrák Konszenzus Konferencia óta eltelt 3 év alatt az emlőrák diagnosztikájában és az alkalmazott komplex terápiában számos olyan változás történt, amely az akkori ajánlások felülvizsgálatát és frissítését teszi indokolttá.

  Szinte minden területen jelentek meg olyan eredmények, amelyek komoly befolyást gyakorolnak a klinikai gyakorlatra, a betegutakra. Az Országos Onkológiai Intézet és a Bács- Kiskun Megyei Kórház, a hagyományokhoz híven, ismét együttesen szervezik meg a IV. Emlőrák Konszenzus Konferenciát. Ennek előzményeként ismét hat fő témára bontva, a szakértői panelek előkészítő munkája után mutatjuk be a konszenzus szövegben javasolt változtatásokat. Az új ajánlások szövegének nyilvánossá tétele lehetőséget ad a résztvevő hallgatóknak is szóbeli és írásos észrevételeik megtételére.

  Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a Szervezőbizottság elnökei:

  Prof. Dr. Polgár Csaba, Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvos, tanszékvezető egyetemi tanár - Dr. Svébis Mihály, Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgató

  A konferencia időpontja: 2020. április 17. (péntek) 14 órától 2020. április 18 (szombat) 14 óráig

  A konferencia helyszíne: Four Points by Sheraton**** Kecskemét Hotel & Konferenciaközpont

  A szakmai bizottságok és azok elnökei:

  Képalkotó diagnosztika/Nukleáris medicina (Dr. Forrai Gábor Ph.D. és Dr. Kovács Eszter)
  Sebészet (Prof. Dr. Lázár György D.Sc. és Dr. med. habil. Mátrai Zoltán)
  Patológia (Prof. Dr. Cserni Gábor D.Sc.)
  Sugárterápia (Prof. Dr. Polgár Csaba D.Sc.)
  Szisztémás kezelés (Dr. Horváth Zsolt Ph.D. és Dr. Rubovszky Gábor Ph.D.)
  Gondozás, rehabilitáció, pszicho-onkológia (Prof. Dr. Kahán Zsuzsanna D.Sc.)

  A meghívó letölthető ide kattintva
  További részletes információk és regisztráció Konferencia weboldalán

   

  Rendezvény kezdete: 2020.04.17.
  Rendezvény vége: 2020.04.18.
  Helyszín: Kecskemét, Four Points by Sheraton**** Kecskemét Hotel & Konferenciaközpont

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A kritikus állapotú páciens ellátása (magashűségű HiFi szimulációval)

  Posztgraduális tanfolyam Kedves KOLLÉGÁNK! Kritikus állapotú betegek ellátásával is foglalkozol? Biztonságos környezetben és pozitív légkörben szeretnéd gyakorolni a kritikus állapotú betegek ellátását? Szeretnél inspiráló visszajelzést kapni az ellátás menetéről? Fejlesztenéd a csapatmunkád és a nem-technikai készségeidet? Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, mindenképp ajánljuk tanfolyamunk elvégzését! Az egy napos kurzus e-learning tananyaggal, egy kis elméleti összefoglalóval és sok gyakorlással segíti a fenn említett készségek fejlesztését. A tanfolyam elvégzésével 16 továbbképzési pont szerezhető. A tanfolyam időpontja: 2020.04.23. Jelentkezési határidő: 2020.03.05. A tanfolyam helyszíne: Semmelweis Szimulációs Központ (1096 Budapest, Ernő u. 7.) A tanfolyam díja: 36.000 Ft. A tanfolyamra jelentkezni az Oftexen (SE-TK/2020.I./00266), illetve az alábbi linken elérhető regisztrációs lap kitöltésével lehetséges: bit.ly/AITKposztgrad2020 A tanfolyamról további információ az alábbi e-mail címen kérhető: aitkoktatas@gmail.com. Maximális létszám 12 fő, a jelentkezések elfogadása beérkezési sorrendben történik. Várjuk jelentkezésedet! A Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika oktatói csapata

  Időpont: 2020.04.23.
  Helyszín: 1096 Budapest, Ernő u. 7., Semmelweis Szimulációs Központ
  A rendezvény Web oldala: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdQuafAyS7BBmgtfVL1bOkjE7Y3hSUznFU5DQCs2C3Nh3FOvw/viewform

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MST Közgyűlés (Budapest, 2020.04.23.)

  Tisztelt MST-tag Kollégák!

  A vezetőség 2020. április 23. (csütörtök) 15 óra 20 percre tűzte ki a Társaság közgyűlését, amelyre meghívjuk, részvételére feltétlenül számítunk.

  Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia székházának Díszterme (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

  Közgyűlésre regisztrálás 15 órától

  A közgyűlés javasolt napirendje:

  1. Elnökség beszámolója.
  2. Előző évről szóló számviteli beszámoló, javaslat az éves költségvetésre.
  3. Felügyelőbizottság és fegyelmi bizottság beszámolója.
  4. Vita a beszámolókról és a költségvetésről, szavazás elfogadásukról.
  5. Egyebek.

  A közgyűlés határozatképességéhez a tagok 50%-a +1 fő jelenléte szükséges.
  Amennyiben a fenti időpontban a közgyűlés nem lenne határozatképes, akkor a szabályok szerint azonos napirenddel újra össze kell hívni. Ennek értelmében a - szükség esetén - megismételt közgyűlést 2020. április 23-án 15 óra 45 percre hívjuk össze a fenti helyszínre. Ez esetben a határozatképesség a megjelentek létszámától független.

  A közgyűlés után, 17 órakor lesz a 2020. évi Balassa János emlékelőadás:
  István Gábor: KOLOREKTÁLIS SEBÉSZET: 40 ÉV SZUBJEKTÍV TÖRTÉNETE

  Aktív részvételére számítva, üdvözlettel

  Vereczkei András, elnök - Szijártó Attila, főtitkár

  Időpont: 2020.04.23.
  Helyszín: 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9., MTA Székház

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)HCC komplex kezelése konszenzus konferencia

  Tisztelt Kollégák, Kedves Barátaink!

  Immár második alkalommal tart a HPB center Hungary konszenzus konferenciát azoknak, akik a máj daganatos betegségei iránt érdeklődnek.

  A kolorektális májáttétek kezeléséről tavaly megtartott konszenzus konferencia sikerén felbuzdulva a figyelmünket most a máj második leggyakoribb rosszindulatú daganatos megbetegedésére fókuszáljuk.

  A hepatocellularis carcinoma (HCC) kezelése rendkívül összetett feladat, ahol a májparenchyma állapota, a daganat mérete, elhelyezkedése a különböző eredményességgel alkalmazható kezelések megválasztását befolyásolhatja. Ennek megfelelően hepatológusok, onkológusok, intervenciós radiológusok, sebészek és transzplantációs szakemberek egyaránt érintettek a kérdésben. A 2020. április 24-én megrendezésre kerülő HCC komplex kezelése konszenzus konferencia reményeink szerint segít majd a világszerte nagy vitákra okot adó kezelési algoritmusok és helyi szokások útvesztőjében való eligazodásában.

  A helyszín a tavaly már „jól bevált” impozáns New York Palota lesz ismét, ahol terveink szerint a konferencia végén a magyar viszonyokra adaptált, de nemzetközileg is elfogadható kezelési stratégiát fogunk nyújtani, hogy a májrák elleni küzdelemben a lehető legjobb eredményeket érhessük el.

  A szervezők a FISESZ-szel együttműködésben, idén lehetőséget adnak fiatal kollégáknak is a témához kapcsolódó, a HCC komplex kezelését bemutató esettanulmányok bemutatására (poszter, illetve a 6 legjobb absztrakt előadás formájában) .

  A meghosszabbított absztrakt beadási határidő: 2020. március 31.

  Absztrakt formai követelményei: 2500 karakter szóközökkel együtt
  Beküldés:hpb.center.hungary@gmail.com

  Várunk tehát mindenkit, akik a májdaganatok kezeléséről velünk együtt gondolkodnának, vagy csak kíváncsiak a tudomány mai állására a HCC kezelését illetően.

  Részvételi szándékát az alábbi weblapon jelezheti, az első 100 regisztrálónak ellátást is biztosítunk:
  https://convention.hu/Rendezveny/Reszletek/HCC20/Koszonto

  A szervező bizottság nevében:
  Hahn Oszkár és Szijártó Attila


  Időpont: 2020.04.24.
  Helyszín: Budapest, New York Palota
  A rendezvény Web oldala: https://convention.hu/Rendezveny/Reszletek/HCC20/Koszonto" TARGET="_blank">https://convention.hu/Rendezveny/Reszletek/HCC20/Koszonto">https://convention.hu/Rendezveny/Reszletek/HCC20/Koszonto

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Sebész Társaság 65. Kongresszusa (Pécs, 2020. május 28-30.)

  KONGRESSZUS HELYSZÍNE:
  Kodály Központ
  Cím: 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.
  (korábban Universitas utca)
  www.kodalykozpont.hu

  Előadások beküldési határideje: 2020. február 01. - 23:59
  Kedvezményes jelentkezés határideje: 2020. április 1.

  További részletes információk, online jelentkezés és absztraktbejelentés a Kongresszus weboldalán: https://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/MST20

  KEDVES KOLLÉGÁK!
  A társadalmi fejlődés a gyógyítás elé is egyre magasabb elvárásokat támaszt. A sebészet, az invazív specialitások legismertebb ága, mindig a figyelem előterében áll. Az ismert körülmények ellenére várják tőlünk a minél gyorsabb és szövődménymentes felépülést, aminek meg kell felelnünk. Ennek alapját a minőségi ellátás biztosítása teremti meg, mely nem csak az új technológiák elsajátítását, hanem az eredmények rendszeres ellenőrzését, összehasonlítását majd ezek alapján standardizált módszertan alkalmazását követelik meg. Ennek szellemében alakítottuk ki a 2020. május 28-30. között Pécsett rendezendő 65. Nagygyűlés fő témáit, középpontba állítva az adatokon alapuló elemzéseket, a szövődmények megelőzésének lehetőségeit és az összetett eljárások centralizálásának kihívásait a várható haszon tükrében.

  Az anyagi nehézségek mellett az évekkel ezelőtt még elképzelhetetlen szakember hiány veszélye is fenyegeti munkánkat. Az országos hiányszakmák közé felkerülve, fő feladatunkká vált a végzősök sebészetbe csábítása és a már képzésbe kerültek megtartása, amihez elméleti felkészítésük is hozzá tartozik. Ezt szeretnénk egy célzottan a fiataloknak szánt szekcióval, és értékes jutalmakkal támogatni.

  A kongresszus megszokottan magas színvonalát meghívott külföldi szakértőkkel támogatjuk, köztük Constantinoiu Silviu, Aleksandar Simić, Harushi Udagawa, Guido Torzilli és Karl Fuchs sebészprofesszorok.
  Bízunk benne, hogy minél több kollégánk érdeklődését sikerül felkeltenünk, mert céljainkat csak a légszélesebb körű eszmecserékkel tudjuk elérni, amihez nem csak a tudományos program, hanem a társasági események minőségével is igyekszünk hozzájárulni.

  Sok szeretettel várunk mindenkit a mediterrán hangulatok városába!

  Prof. Vereczkei András
  a kongresszus elnöke

  Rendezvény kezdete: 2020.05.28.
  Rendezvény vége: 2020.05.30.
  Helyszín: 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4., Kodály Központ
  A rendezvény Web oldala: https://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/MST20/Koszonto

Korábbi kongresszusok, rendezvények megjelenítése

február
 • H
 • K
 • S
 • C
 • P
 • S
 • V
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29