Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Kiemelt eseményekRészletek a hírek címére kattintva

Merre tovább májsebészet? Tudományos fórumok az Uzsoki utcai Kórházban (2019.11.15.)2019.10.10. - MST

Helyszín:Uzsoki utcai Kórház - Tanterem
1145 Budapest, Uzsoki u. 29-41;
www.uzsoki.hu

Az értesítő letölthető ide kattintva

További részletek és regisztráció: a rendezvény weboldalán

Akkreditáció:
A tanfolyamot a Semmelweis Egyetem a SE-TK/2019.II/00247
számon akkreditálta, orvosoknak szabadon választható, 16 pont
adható. Szakképesítések melyhez szakma szerint elszámolható:
1. gastroenterológia, 2. sebészet.

TISZTELT KOLLÉGÁK!

A sebészetben minden szakterületen folyamatos a fejlődés, azonban a májsebészetben ez még fokozottabban és intenzívebben tetten érhető. Egyre több kiterjesztett, összetett rezekciós műtéteket végzünk, miközben kiemelkedően hangsúlyos a betegbiztonság. A májsebészet célja továbbra is a lehető legkisebb szövődménnyel történő kuratív célú ellátás biztosítása. A leghatékonyabb kezelés a májdaganatok esetén bizonyítottan a sebészi ellátás, azonban kérdés, hogy a jövőben mi várható. Rohamosan fejlődnek az egyéb onkológiai gyógyszeres vagy éppen ablatív eljárások is, és egyre nagyobb teret követelnek maguknak a kezelési algoritmusokból.

Magyarországon a májsebészettel intenzíven és specializáltan foglalkozó központokban az irodalmi közlések és kongresszusi beszámolók igazolják, hogy van igény, tudás és gyakorlat a nemzetközi szintű májsebészeti ellátásra.

A tudományos fórum célja a májsebészetben jelenleg elérhető és megfelelő szervezéssel meg is valósítható technikák és újdonságok valamint a jövő lehetőségeinek megvitatása.

Mindenkit szeretettel várunk az Uzsokiban!

Dr. Dede Kristóf, Dr. Bursics Attila

6. Sebészeti Mesterkurzus (Budapest, 2019.11.15.)2019.08.28. - MST

„A rectum sebészi betegségeinek korszerű ellátása”

Helyszín:
Semmelweis Egyetem I.sz. Sebészeti Klinika (Tanterem) 1082 Budapest Üllői út 78.

OFTEX regisztráció: 318; Továbbképzési pontszám : 16
szakterületek: gasztroenterológia,háziorvostan,sebészet,onkológia és sugártherápia, pathológia,belgyógyászat

Jelentkezés: oktatas.seb1@med.semmelweis-univ.hu

Tanfolyam díja: 2000 Ft. Helyszínen, vagy átutalással: Balassa Sebészeti Alapítvány (10400126 – 21414958 – 00000000)
A tanfolyam orvostanhallgatók, műtősasszisztensek számára ingyenes.

Program

Magyar Sebész Társaság 65. Kongresszusa (Pécs, 2020. május 28-30.)2019.08.27. - MST

KEDVES KOLLÉGÁK!

Ismét eltelt 2 év, melynek eredményeit az Magyar Sebész Társaság 65. kongresszusa lesz hivatott összegezni. A 2020. május 28.-30. közt Pécsett rendezendő legmagasabb szintű szakmai fórumra minden érdeklődőt nagy szeretettel meghívunk.

Az elmúlt időszakban a nem javuló feltételek ellenére a hazai sebészi ellátás palettája bővült, követve a nemzetközi fejlődést, melyben az önfeláldozó munkavégzésen túl a közismert magyar leleményesség is szerepet játszott. Az egyes specialitásokban vezető intézeteknek a kongresszus jó alkalom a tapasztalatok megosztására, és szélesebb körű terjesztésére. Az újdonságok mellett reményeink szerint a már megalapozott eljárások hosszú távú eredményeiről is széles spektrumon fogunk visszajelzést kapni. A program összeállításában ezeken túl a napi rendszerességgel együtt tevékenykedő társszakmák határterületi mezsgyéjét is érinteni kívánjuk, lehetőséget biztosítva a gyakorlati haszonnal kecsegtető ismeretek megosztására.
A napi működési gondok mellett az utánpótlás egyre aggasztóbb csökkenése az, ami cselekvésre kell hogy ösztönözzön minket. Ennek szellemében bíztatunk minden fiatal kollégát nemcsak a részvételre, hanem prezentációk bejelentésére is, melyek közül a legjobbat díjjal szeretnénk elismerni.

Nem szabad megfeledkezni a tevékenységünk hátterét biztosító orvostechnikai partnereinkkel történő együttműködés bővítéséről, a modern sebészet nélkülözhetetlen műszaki hátterének javítására. Bízunk benne, hogy a kiállítói területen ezek elmélyítésére, új projektek indítására is lehetősége lesz mindenkinek.

A megfelelő kongresszusi körülményeket a nemrég épült Kodály Központ impozáns architektúrája mellett, a mediterrán pécsi klíma, a hangulatos városközpont és a nem kihagyható villányi kirándulás fogja terveink szerint szakmai és társasági szinten is biztosítani.

Várjuk Pécsre, egy minden síkon élményekkel gazdagító együttlétre!

További részletek hamarosan a rendezvény weboldalán

Prof. Vereczkei András
a kongresszus elnöke

További hírek
Részletek a hírek címére kattintva

MST Sebészeti Endoszkópos Szekció új vezetősége2019.10.10. - MST

A Magyar Sebész Társaság Sebészeti Endoszkópos Szekciójának 2019. október 3-án Siófokon megválasztott vezetősége:

elnök: Bursics Attila
titkár: Bánky Balázs
tagok:
Bálint András
Bezsilla János
Furák József
Jánó Zoltán
Lázár György
Mersich Tamás
Novák András
Papp András
Papp Géza
Paszt Attila
Sikorszki László
Tóth Dezső
Vereczkei András

A közgyűlésről készült jegyzőkönyv tagjaink számára felhasználó névvel, jelszóval történt bejelentkezést követően megtekinthető ide kattintva

II. Multidiszciplináris Nyelőcsőrák Nap (Pécs, 2019.11.15.)2019.10.07. - MST

Tisztelt Kollégák!

Sok szeretettel meghívjuk Önöket a 2019. november 15-én megrendezésre kerülő II. Nyelőcsőrák Napra, amelynek részletes programját a mellékelt meghívó tartalmazza.

Helyszín: Hotel Makár - Pécs, Középmakár dűlő 4.

Az esemény során külföldi szakértők segítségével kaphatnak átfogó képet a nyelőcsőrák megelőzésével, diagnosztizálásával és kezelésével kapcsolatban. Ezen felül szeretnénk felhívni a figyelmet a betegség multidiszciplináris megközelítésének fontosságára, azért pathológiai, gasztroenterológiai, endoszkópos, sebészeti, onkológiai valamint palliatív vonatkozásokról is mind szót ejtünk. Az előadásokat követően minden esetben lehetőség lesz a felmerülő kérdések megvitatására.

A rendezvény záró akkordjaként egy kerekasztal beszélgetés során, magyar nyelven vitathatjuk meg elképzeléseinket a nyelőcsőrák ellátásának jövőjét illetően és oszthatjuk meg eddigi tapasztalatainkat a betegellátás korszerűsítése érdekében.

Tartsanak velünk Önök is és vegyenek részt egy folyamatosan fejlődő, összetartó, innovatív munkacsoport tevékenységében.
A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk, medikusokat, PhD hallgatókat, szakorvosokat és szakorvosjelölteket egyaránt.
Kérjük, hogy részvételi szándékukat 2019. november 8-ig jelezzék számunkra a pr@tm-centre.org e-mail címen.

Megtisztelő részvételükben bízva:
Erőss Bálint
gasztroenterológus, felső tápcsatornai kutatásvezető
PTE ÁOK TMK

További részletes információ:
+36 30 8874028
eross.balint@pte.hu

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos biológiai kutatással foglalkozó személyek számára2019.10.03. - MST

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány kerül kiosztásra.

A pályázat célja: a klinikai gyógyítás vagy orvosi tudományos kutatás területén dolgozók kiemelkedő tudományos tevékenységének elismerése.

Előnyt élveznek azok a pályázók, akik az Alapítvány névadójának munkásságát folytatva kardiovaszkuláris és anyagcsere betegségek területéről nyújtanak be pályázatot.

A pályázat benyújtásának határideje: 2020. január 31. (elbírálásának határideje: 2020. április 30.)

A pályázatot palyazat@romicsalapitvany.hu email címre pdf formátumban kell benyújtani.

A pályázatot természetes személy, saját nevében, magyar nyelven nyújthatja be, a pályázati anyag ábrák nélkül maximum 15.000 leütés (karakter) terjedelmű lehet. A pályázathoz mellékelni kell rövid szakmai életrajzot a születési idő megjelölésével. A pályázat benyújtását saját kézzel aláírt és dátummal ellátott levélben kell bejelenteni az Alapítvány titkárának címezve, (borítékra írandó cím: dr. Dudás Márta 1461 Budapest Pf. 62.) könyvelt (ajánlott) küldeményben, mely bejelentés alapján válik hitelessé a pályázat. A pályázatot nyomtatott formában nem kell mellékelni.

Az Alapítvány adatairól, működéséről az alapítvány honlapján - http://www.romicsalapitvany.hu - található információ.

Magyar Mesterséges Táplálási Társaság Kongresszusa (Visegrád, 2019.11.07-09.)2019.09.30. - MST

Kedves Kollégák!

A betegek tápláltsági állapota talán egyetlen orvosi területen nem annyira húsba vágó kérdés, mint a hasi sebészetben. A legtöbbet a gasztroenterológus, a táplálási team (dietetikus) segíthet ebben a kérdésben a sebésznek, ha a kivizsgálás során megfelelő módon és időben elkezdi a beteg táplálását.

A Magyar Mesterséges Táplálási Társaság 2019 november 7-9 között Visegrádon tartja éves kongresszusát, ahol a főtémák a gasztroenterológia és sebészet napi kérdéseiről szólnak - a táplálás szemszögéből megközelítve. A kongresszuson neves hazai szakemberek mellett külföldi előadók, párhuzamos szekciók illetve gyakorlati oktatás ad lehetőséget arra, hogy mindenki megtalálja az őt érdeklő témákat, előadásokat.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk.

Lukovich Péter
MMTT tudományos titkára

Részletes program megtekinthető a következő linken: https://mmtt2019.misandbos.hu/

European Society of Coloproctology (ESCP) 14. kongresszusa (Bécs, 2019.09.25-27.)2019.08.09. - MST

Tisztelt Kollégák!

Szeretném felhívni a figyelmet az European Society of Coloproctology (ESCP) 14. kongresszusára, melyet Bécsben rendeznek, 2019.09.25-27. között. Az igen figyelemre méltó szakmai program mellett a közeli helyszín kiváló lehetőség a nemzetközi tapasztalatcserére. Az ESCP szervezetéhez való csatlakozás nyomán (éves díj 40EUr, 3 éves díj 108EUR csak on-line regsiztráció esetén) a kongresszusi regisztrációból jelentős kedvezmény nyerhető.

A kongresszus hivatalos honlapja a https://www.escp.eu.com/conference-and-events/escp-vienna-2019, végleges programja a https://www.escp.eu.com/conference-and-events/escp-vienna-2019/scientific-programme webhelyen érhető el.

Szeretettel várunk mindenkit Bécsben!

Dr. Mersich Tamás,
ESCP national representative

További hírek

RENDEZVÉNYNAPTÁR

MAGYAR SEBÉSZETA Magyar Sebészet a több mint 100 éves Magyar Sebész Társaság szakmai-tudományos folyóirata. Célja, hogy helyet adjon a hazai, magyar nyelvű sebészeti tárgyú közlemények publikálásának, de teret nyújt a társszakmák képviselőnek is, mint a szív- és érsebészet, mellkassebészet, gyermeksebészet, plasztikai és helyreállító sebészet. A lap rendszeresen közli a Magyar Sebész Társaság híreit, kongresszusi felhívásait és összefoglalóit, valamint a Sebész Szakmai Kollégium állásfoglalásait.

A folyóirat cikkei elektronikus formában a http://www.akademiai.hu >> honlapon érhetők el, ez a rendezett tagdíjú MST tagoknak ingyenes. Ehhez regisztrálni kell a http://www.akademiai.hu >> -n, utána az ott megadott e-mail címről levelet küldeni a journals@akkrt.hu címre, kérve a Magyar Sebészethez hozzáférést. A kiadónál ellenőrzik, hogy a kérelmező előfizető-e (rendezett tagdíjú MST tag), és annak alapján megadják a hozzáférést.
október
 • H
 • K
 • S
 • C
 • P
 • S
 • V
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
Tisztelt Felhasználók!
2019.10.16 (szerda) 21:00 és 2019.10.17 (csütörtök) 05:00 óra között karbantartás miatt az oldal nem lesz elérhető.
Türelmüket és megértésüket köszönjük.